Uppdatering från styrelsemötet 20 sept 2021

Hejsan,

En liten uppdatering från styrelsen. Ikväll har vi haft styrelsemöte för att gå igenom lite vad som hänt sen innan sommaren, nuläge och lite framåt.

Två viktiga frågor som just nu ligger i pausläge är revideringen av det tematiska tillägget för vindkraft och arrendeavtalet. Som tidigare meddelat så har beslutet om revidering överklagats till Förvaltningsrätten så det kommer att dröja ytterligare tid innan den processen kan påbörjas, vilket vi antar kommer att ske.

Gällande arrendeavtalets hanteringen från kommunens sida ska arrendenämnden haft sammanträde i förra veckan, ännu har inget besked kommit oss tillhanda. Vi konstaterade att det är många som sätt olika fåglar i det tänkta etableringsområdet och runt omkring i Offerdal, både falkar, örnar och annat. Vi uppmanar alla som observerar att registrera i artportalen.

Bilagt är PDF på den folder vi tog fram i våras, är det någon som vill ha ett antal ex eller vet något bra ställe där dessa kan läggas så kontakta oss. Vi har ett litet lager kvar.

Hälsningar från styrelsen.

Rulla till toppen